Varför charter?

Med charterresor kan du resa och uppleva nästan hela världen till fyndpris. Genom att boka en charterresa kan du få bästa möjliga pris samtidigt som du också får mesta möjliga smidighet och bekvämlighet. Charterresor kallas de resor där ett resebolag bokar ett helt flygplan av flygbolagen, och därmed kan pressa priserna på de enskilda biljetterna. I vissa fall kan resebolagen sälja enstaka biljetter, så kallade flygstolar, men charter kan också handla om billiga paketresor. Charterflyg erbjuds bara under vissa säsonger, vilket ofta är i början eller slutet av sommaren beroende på destination.

 

En paketresa är det om hotellrum, eller någon annan form av boende såsom lägenhet eller villa, ingår i priset tillsammans med resan. I båda fallen kallas det för charterresa, men om det är en paketresa så skyddas resenären dessutom av särskilda lagar. Vad som ingår i en charterresa förutom flygresan kan variera, men ofta ingår boende, transport till och från flygplatsen och ibland mat och dryck.

 

tropisk strandDärför tjänar du på charter

En resa kan ofta vara mer komplicerad att sy ihop än vad man kan tro. Utöver själva flygresan ska man också ta sig från flygplatsen till hotellet och tillbaka, och dessutom vill man förstås gärna ha ett bra hotell. Det kan också vara svårt att hitta prisvärda hotell som har ett bra läge, exempelvis vid en mysig strand. Genom att boka en charterresa slipper man oftast allt besvär – en enda bokning är allt som krävs och man får trots det nästan alltid ett bättre totalpris. Detta beror förstås på att ett resebolag, som bokar in femtio eller hundra resenärer, kan få avsevärt bättre priser än vad en ensam resenär kan få. I vissa fall ingår också en eller flera måltider på hotellet, ofta i form av buffé, vilket betyder att man kan spara ännu mer och ändå få en lyxig och avkopplade hotellupplevelse och semester.

 

Fördelen med charter är att alla resenärer kan ta del av de lägre priserna, så alla får lite mer pengar över att lägga på något roligare, förslagsvis en trevlig restaurangmiddag.

 

Boka på nätet och spara mer

 

Redan genom att boka charter sparar du förmodligen en hel del pengar. Bokar du på nätet sparar du för det mesta ännu mer, eftersom charterbolagen brukar ta ut extra avgifter vid bokning över telefon. Detta beror på att det kostar att bemanna telefoner dagarna i ända, medan Internet är öppet dygnet runt. På Resebokningen.se kan du snabbt hitta en resa som passar dina önskemål och boka enkelt och bekvämt, direkt från vardagsrummet!